Barber képzés, ahol a karriered kezdődik

2024. ápr 22. | Újdonságok

A barber képzés olyan tudást ad a jelentkezőknek, amivel szélesíteni tudják a szakmai profiljukat. A férfi fodrász és borbély egy külön területet képvisel.

A fodrászkodás több szegmensre is bontható, gondoljunk csak bele, hogy egyes szakemberek kifejezetten a hajfestésre specializálódnak, mások inkább hajvágásban tökéletesítik a szakmai készségeiket.

Egy fodrászatban női és férfi fodrászok is dolgoznak, akik külön-külön nyújtanak hölgyeknek és uraknak szolgáltatást. Erre azért van szükség, mert más fazonokat igényelnek a nők és a férfiak, tehát eltérő technikai tudást követel meg a fodrásztól az adott munka.

Férfi frizurákra és szakállra szakosodva

A férfi fodrász tehát kiválóan ért a férfi frizurák elkészítéséhez, tisztában van azzal, mik a legújabb trendek.A borbély az a szakember, aki a férfiak szakállával, illetve borotválásával foglalkozik. A barber pedig az a szakember, aki mindkettőhöz ugyanolyan magas szinten ért, a férfi hajakhoz és szakállakhoz is.

A barber fontosnak tartja, hogy egy területre koncentráljon és azt igazán magas szinten űzze is. Ha valaki férfi és női fodrász is, akkor nem biztos, hogy minden igényt ugyanolyan nívós szinten tud teljesíteni.

A barber shopokban dolgozó szakemberek székében a vendégek a legjobb kezekben vannak. A borotválás mellett a szakáll vágást, formázást és festést is a borbélyra bízhatják, ahogyan a hajvágást is a fodrászra.

A barber és a szimpla férfi fodrász tehát nem ugyanazt a szolgáltatást tudja nyújtani. A szalonok és a barber shopok is két külön stílust, eltérő hangulatú közeget jelentenek.

Jelentkezz most a következő, induló barber tanfolyamunkra és legyél sokoldalúbb fodrász! Csak jól jársz azzal, ha több területen is otthonosan mozogsz, mert ezzel nagyobb ügyfélkört tudsz szerezni és kiszolgálni is. Ma már jobban boldogulnak azok, akik több dologhoz is értenek és folyamatosan képzik magukat.

Ne maradjanak megválaszolatlan kérdések, lépj velünk kapcsolatba az egyik elérhetőségünkön és tájékozódj az összes tudnivalóról!

Szeretnél fodrász lenni?
Jelentkezz fodrász iskolánkba!